Facebook Twitter
PLASTIC Magazin

Interjú Antal Péterrel

Maximális szabadság, kreativitás és tökéletesség jellemzi a PLASTIC Magazin profi fotósát, a magazin alapítóját, Antal Pétert. Nem filozofáltunk azon a kérdésen, hogy bemutassuk külön-külön is a PLASTIC team alkotóit. Először az alapítóval, az ötletgazdával, a kiváló fotóssal, Antal Péterrel beszélgettünk.

Mi az első fényképész élményed?
Életemben először tájakat fotóztam és épületeket, majd minden féle tárgyakat...ezeken kezdtem el gyakorolni, próbálgatni és ismerkedni a fényképezőgéppel. Majd szóltam egy lánynak, h szeretnék róla pár fotót készíteni a szabadban...azt hiszem, hogy itt kezdődött minden.

Mióta fotózol?
Három éve foglalkozok komolyabban a fotózással. Londonban fotóztam fél évig, és így sikerült London két exclusive VIP Nightclubjába (TUATARA, EMBARGO59) bekerülnöm. Egyedüli privát fotósa voltam a kluboknak, majd rövid hazatérésem után Cipruson kaptam munkát, ahol esküvőket és portfóliókat készítettem a tengerparton. Mindig is szerettem a jó minőségű, igényes képeket. Ízlésvilágom ebben a műfajban elég tág.

Hogyan lesz egy adott szituációból kép?
Erre rá kell érezni, az a lényege az egésznek!

Minden fotózás előtt szelektálsz?
Az adott témától függ, hogy milyen témájú képet kell készítenem, ahhoz választom ki a modelleket.

Hogy jutottál el odáig, hogy ebből élj?
Rengeteg TFCD fotózást kellett csinálnom ahhoz, hogy eljussak arra a szintre, hogy egy eladható állapotú, minőségű fotót tudjak készíteni. "Gyakorlás teszi a mestert", de ha valakinek nincs érzéke hozzá, nem látja jól a fotó képet, akkor az akármilyen jól tudja kezelni a fényképezőgépet, nem fog jó, érdekelt fotót készíteni.

És mikor lett nyilvánvaló, hogy nem hobbi?
Amikor elkezdtem árulni a fotóimat és akár hova mentem külföldön, tetszett az embereknek és megvették! Akkor eldöntöttem, hogy ezt akarom csinálni...még akkor is ha nem keresek sok pénzt vele, de legalább azt csinálok amit élvezek és szeretek.

Mi a célod a magazinnal kapcsolatban?
A magazinnal az a célom elsősorban, hogy megismertessem azokat a feltörekvő modelleket, akik nem annyira ismertek, de minden vágyuk, hogy azok legyenek, valamint a fotóimmal megpróbálom a tehetségüket és a szépségüket megmutatni.

Honnan jött az ötlet a magazin létrehozásához?
Az ötlet nagyon egyszerű volt. Régóta terveztem, hogy egyszer csinálok egy magazint, ami tényleg igényes és az én ízlésemnek megfelelő dizájnnal néz ki. De, ehhez muszáj volt összeállítanom egy csapatot, ami szerencsére megvalósult. Ami leginkább közel áll hozzám, az a fashion, glamour.

Miért PLASTIC a magazin neve?
Azért Plastic a neve, mert csak plasztikai beavatkozásban részesült hölgyek vannak a magazin fő rovatában, "címlapon".

Ki kerülhet a magazinba?
A magazin címlapjára csak plasztikázott hölgyek kerülhetnek, de szerepet kapnak olyanok is akik természetesen szépek és szeretnének benne lenni, nekik készítettünk egy külön rovatot ahol bemutatjuk őket is az olvasóknak és beavatjuk őket egy profi magazin fotózásba.

Miként válogattad a brigádot?
A munkatársakat a munkáik alapján válogattam. Majdnem mindegyikkel dolgoztam előtte, és tudtam, hogy ez egy profi csapat lesz!

Hogy zajlik egy PLASTIC Magazin fotózás? Mi a menete?
A fotózás megkezdése előtt leegyeztetjük a helyszínt a leendő Miss Plastic-kal és a stábbal. Ha valakinek van ötlete, mindig meghallgatom és gyakran a véleményezésem után meg is valósítjuk. A haj és smink készítés után elkezdődik a "szigorú" munka. A jó hangulatról mindig gondoskodom, így mindenki jó kedvvel végzi a munkáját és a legjobb formáját, szaktudását adja. Nagyon jó az összhang a csapattal, mindenki tudja a dolgát! Tényleg profik! Egy 7-8 órás fotózás után is még csinálná mindenki a dolgát, látom rajtuk, hogy fáradtak, de egyszerűen annyira élvezik, hogy nem bírják abbahagyni... és mindez a jó összhangnak és a hangulatnak köszönhető.

Kedvenc időtöltésed?
Kedvenc időtöltésem természetesen a fotózás, és az az utáni utó munkák, de nagyon szeretek utazgatni. Leginkább mediterrán jellegű helyre vágyom!

Van olyan munkád, amire különösen büszke vagy?
Igen. Minden munkámra büszke vagyok és jó érzés amikor engem kérnek meg egy fotózásra, de amire a leginkább mondhatom az a Ciprusi esküvő fotózás. Az egy olyan esemény az életben, ami megismételhetetlen és nem gondoltam volna, hogy egyszer ott fogok esküvőket fotózni, hiszen egy gyönyörű és csodálatos hely!


Lingurár Tímea