Facebook Twitter
PLASTIC Magazin

Nem kívánt színárnyalatok kiküszöbölése

Biztos megesett már néhányatokkal, hogy esetleg hajfestés után nem kívánt színárnyalat jelent meg a haj színetekben. Pl.: Zöldes, kékes, lilás fény. Ezek a gondok főleg a világosabb haj színeknél jöhetnek elő. De a sötétebb hajúaknál is lehet pl.: barna hajban nem kívánt vörös színárnyalat stb. Nem kell kétségbe esni, ezeket el lehet tűntetni.

Hajszín 2.

Mi a baj a tökéletes haj színnel? Az, hogy tudatában vagy, hogy ez áll a legjobban, mégis megunod és tudod, ettől már csak lefelé mehetsz. De ennek nem kell így lennie! Az idei év nagy sláger festési/melírozási technikája a Paint.
A paint lényege, hogy két színt úgy festünk meg, hogy közte színátmenetet képezünk. Például rezes tő és közép barna hajvég, közötte tökéletes színátmenettel. Nem ajánlom egész fejterületre, mivel ha túl sok, akkor rossz festés benyomását keltheti, de nagyobb paneleket lehet alkalmazni.

Hajszín

Nyáron mindenki hajszínét megviseli a sok napfény, melynek hatására a hajszálban a festék pigmenteket enyhe oxidáció éri. Köznéven kifakul. Ha ehhez még hozzáadjuk a nyaralás során a sós tengervizet, amely károsítja hajunkat, egy haj katasztrófát kaphatunk. De semmi gond! A hajszínűnket könnyen visszaállíthatjuk, ha ügyes kezű fodrászra bízzuk a dolgot, aki visszatudja pigmentálni? Hogy ez mit jelent? A hajfestéket nem a megszokott összeállításban, a hajvégekre juttatva plusz szín pigmenteket juttatnak a hajszálba, azután festi, és így újra élvezhetjük kedvenc hajszínünket, nem félve attól, hogy újra ledobja azt.